Riika: “Tämä on Puccinin syytä!”

Nuori kapellimestari purskahti itkuun – ja rakastui oopperaan.

janisLatvian kansallisoopperan käytävillä voi törmätä Jānis Liepiņšin suureen kiharapehkoon. 26-vuotias kapellimestari on tullut kotimaassaan tunnetuksi erityisesti kuorojen johtajana, mutta viimeisen vuoden hän on johtanut orkesteria myös kansallisoopperan orkesterimontussa.

“Täytän tänä kesänä 27 vuotta. Iästäni huolimatta tämän talon orkesteri otti minut heti hyvin vastaan. Tunsin, että he tukivat minua, toivoivat minun onnistuvan”, Liepiņš sanoo.

Liepiņš on opiskellut johtamista Riian lisäksi Berliinissä, missä hän koki oopperaherätyksensä.

“Opiskelijat pääsivät siellä halvalla katsomaan maailman parhaita produktioita. Puccinin Tosca teki minuun niin suuren vaikutuksen, että itkin jo ensimmäisessä näytöksessä – vaikka siinä ei edes tapahdu mitään surullista. Musiikki oli vain niin kaunista.”

Liepiņš vilkaisee ympärilleen ja hymyilee. “On siis Puccinin syytä, että olen tässä.”

Latvian kansallisoopperassa Liepiņš on tähän mennessä johtanut enemmän baletteja kuin oopperoita, mutta nauttii molemmista. Tässä nuori kapellimestari kertoo, miten baletin ja oopperan johtaminen eroavat toisistaan:


 

Meet Jānis Liepiņš, a 26-year-old choir and orchestra conductor from Riga, Latvia. On the video Liepiņš describes the differences between conducting a ballet and an opera.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs2/46/oopperar/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *